Zárcsere- Zárszerviz gyors szolgálat éjjel- nappal hívható.

Zárcsere - Zárszerviz Budapest

Zárcsere - Zárszerviz Budapest

Otthonunk védelme Budapest területén

Hogyan védekezzünk a bűnözők ellen

2016. január 19. - Zárkirály

Ha az utcáról betérő betörő,rabló, illetéktelen behatoló betolakodik otthonunk szférájába,azzal nem csupán anyagi veszteség érhet minket, de egyúttal személyes komfortzónánk és biztonságérzetünk is sérül! Éppen ennek érdekében mindent meg kell tennünk a saját nyugalmunk és biztonságunk érdekében!

Végtelen harc folyik a bűnözők és az illetéktelen behatolók illetve a vagyontárgyaikat megvédeni igyekvő tisztességes Magyar állampolgárok között!

Mindkét félnek nagy erőfeszítéseket kell tenni azért, hogy megőrizze, biztonságban tudja illetve a másik oldalról vagy megszerezze, ellopja az értékeket. 

Modern vagyonvédelmi, informatikai, biztonságtechnikai, zárástechnikai  technológiák ismerete ebben a "versenyben" kimondottan döntő lehet. Az okos, felgyorsult, digitalizált, kultúrával lépést nem tartók, csak bukdácsolnak a tájékozatlanok álljanak bármelyik oldalon is egyre nagyobb bajba kerülhetnek!

A naivitásukért, hiszékenységükért és, feltételek nélküli bizalomért, már nagyon sokan nagyon súlyos árat fizettek!

Csokorba szedtem néhány megfelelő és naprakész megoldást melyek tudatában csökkenteni tudjuk a káros kimeneteleket az értékeink és ingóságainkra nézve.

A betörők már nagyon régóta előzetesen tájékozódnak akár kifigyeléssel, akár körbejárással, szokásaink feltérképezésével képet alkotnak a lehetséges otthon tartózkodásunkról. Ez lehetséges a szeméttárolók adatainak böngészése során fellépő adatok összegzéséből adódóan is. Számlák, blokkok, szelvények, csomagoló anyagok tartalmából következtetni lehet egy minőségi vagy szerény életvitelről. Esetekben a szomszédunk akarva akaratlanul támaszt olyan hiedelmeket melyek más számára csak illúzió lehet. 

A vadászetikett új generációs vonala már az internet hálóján is kutakodik. Facebookon és a közösségi oldalakon számtalan mennyiségű információval látunk el és támogatunk olyan személyeket akik ezzel visszaélnek.

Második körbe sorolnám a Byte zseniket akik a technika fejlődésével párhuzamosan fejlődnek, használva az elektronika kihasználatlan és számunkra járatlan területeit. Ezen személyeknek egy riasztórendszer inaktiválása könnyűszerrel végezhető el, pláne ha az autónkról beszélünk. Feltört gépjárművek Gps adait felmérve esetekben  a mentett útvonal hálózatról körvonalazható az a terület ahol nagyobb értékek lapulnak. Pláne akkor ha a lakásunk kulcsa vagy a garázs távirányítója az autóban van elhelyezve. Már csak annyi a feladata,hogy előbb érjen az ingatlanba mint a tulajdonosa.

Besurranók, Pókemberek kihasználva a lehetőséget bukó nyíláson hagyott műanyag ajtókon, erkély ajtókon, vagy azok befeszítésével jutnak be otthonunk szférájába és a tettlegességtől, és az erőszaktól sem riadnak vissza a cél érdekében, majd úgy állnak tovább ahogy jöttek csak jól megtömött zsebeik változnak.

Fekete özvegyek, kábítók azzal a céllal ismerkednek, hogy egy előre kitervelt időpontba megfosszák a készpénzüktől és aranyékszereitől álomba szenderült ügyfeleiket, majd távozva a bank kártya tartalmától melynek természetesen a kódszáma a hátlapra van integrálva kétoldalú ragasztóval.

Hazánkban egyre több hír érkezik olyan rablási módokról is mikor is az otthonban lévő tulajdonost és családját előre kitervelten, és csoportosan elkövetve az ajtón pici lyuk kialakításával altatógázt injektálnak a légtérbe melytől álomra szenderülnek az ingatlanban élhelyezkedő személyek. Feltehetően ez konkrét irányú támadás kivitelezésére alkalmas szektora a rablás, vagy lopás hátterének.

Majd a végső és egyben az első a legprofibb betörő az aki minden bevet egy, egy sikeres támadás érdekében. Számíthat az internetre zár típusok leírása,anyaguk összetétele, alkatrészek illeszkedése, szerszámok rendelése, stb minden a rendelkezésére áll. Zártöréssel, savazással, letapogatással, de akár még fal bontással is eléri célját mert profi és megvan az ereiben a fent leírt gondolkodásmód, és a tökéletes kivitelezés komponense.

Ha nem mi a karunk lenni a következő áldozat okosabbnak kell lennünk mint egyes bűnözők, nem mindegy ugyanis kivel, milyen, mennyiségű információt osztunk meg, kit engedünk a saját auránk köré.

Nem elég azonban csak saját magunkra koncentrálni, hiszen gyerekeink ,szüleink, nagyszüleink kockázati tényező is igen magas. Könnyebb megvezetni az idősebbet illetve rászedhetőbb a tapasztalatlan. 

 

 

süti beállítások módosítása